Η τοποθέτηση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα στη τηλεδιάσκεψη για την κορινθιακή σταφίδα υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Όπως ήδη γράψαμε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη που έγινε για την κορινθιακή σταφίδα υπό τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό . Ο κος Δήμας ανάρτησε σχετικά με την τοποθέτησή του τα εξής, στη σελίδα του στο F :

“Το ζήτημα με τα αδιάθετα αποθέματα της σταφίδας είναι κάτι που αφορά την οικονομική δραστηριότητα σε πολλές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως και την Κορινθία.
Η πτώση της τιμής του προϊόντος έχει σοβαρό αντίκτυπο για τους παραγωγούς και την τοπική οικονομία.
* Πρώτο μας άμεσο μέλημα πρέπει να είναι η πλήρης καταγραφή των στοιχείων -όπως η μείωση των εξαγωγών- που να αποδεικνύουν ότι τα αδιάθετα αποθέματα οφείλονται στις επιπτώσεις από τον #Covid19, ώστε να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα.
* Άμεση εκπόνηση οικονομικού πλάνου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξέρουμε πόσο θα στοίχιζε στην Ελληνική πολιτεία μία ενδεχόμενη απόσυρση των αποθεμάτων.
* Εάν δεν προβούμε άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες το κόστος στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερο.
Η τοποθέτηση μου σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα της σταφίδας, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, τα Επιμελητήρια Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας, εκπρόσωποι ιδιωτικών και συνεταιριστικών συσκευαστηρίων, καθώς και εξαγωγείς σταφίδας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ