Η χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών και στους Υγειονομικούς θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου

«Τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, κυρίως μετά από 5 με 6 μήνες που σε συνδυασμό με την εμφάνιση μεταλλάξεων αποτελούν τον σημαντικότερο λόγο χορήγησης τρίτης δόσης». Αυτό τόνισε χθες , στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, η κ. Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, αναφερόμενη στην Τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Μαζί της και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 6,5 εκατ. άτομα και τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε θετικά υπέρ της χορήγησης της τρίτης δόσης αρχικά στους ανοσοκατασταλμένους, και στη συνέχεια σε άτομα σε μονάδες φροντίδας, όπως και σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών αλλά και στους υγειονομικούς. Ο κίνδυνος για τους άνω των 60 ετών αποτυπώνεται και στα επιδημιολογικά στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ. Οι 60 έως 79 ετών νοσηλεύονται κατά μεγάλο ποσοστό στις ΜΕΘ, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου. Η χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε ακόμα σε διεθνείς μελέτες που δεν συστήνουν τη χορήγηση τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό, ενώ επισήμανε ότι η λίστα για την τρίτη δόση θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, βάσει των ατόμων που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ