Θέλετε να κόψετε ή να κλαδέψετε και απαιτείται άδεια ; Μέσα σε 20 ημέρες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα αιτήματα οι δασικές Αρχές

Όσοι θέλετε να κλαδέψετε, να κόψετε, να καθαρίσετε ή να απομακρύνετε δέντρα από κήπους, αυλές, ελαιώνες, αμπέλια, αγροτικές ή δενδροκομικές καλλιεργούμενες εκτάσεις θα μπορείτε άμεσα αφού πια θα απαιτείται λιγότερος χρόνος για την άδεια απο τις δασικές Αρχές. Την είδηση την διαβάσαμε στο ethnos.gr , όπου , μεταξύ άλλων,αναφέρει πως τέλος στην ταλαιπωρία επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνοντας στο εξής προθεσμία είκοσι ημερών στις δασικές Αρχές ώστε να ανταποκριθούν στα σχετικά αιτήματα.

Με εγκύκλιο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, διευκολύνεται η διαδικασία, ενώ προτεραιότητα θα δίνεται σε δέντρα που είναι ασθενικά, καχεκτικά, υπέργηρα ή έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση με κίνδυνο να πέσουν, καθώς και όσα βρίσκονται δίπλα σε κατοικίες και άλλα κτίρια. Η ρύθμιση αυτή αφορά σε ιδιωτικές εκτάσεις μη δασικού χαρακτήρα εκτός ορίων οικισμού.

Τα πολλά και συχνά ακραία φαινόμενα που προκαλούν φυσικές καταστροφές, αλλά και η βούληση για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας δημιουργούν την ανάγκη για ένα νέο πλαίσιο οδηγιών για δενδροκομικούς χειρισμούς, επισημαίνεται στην εγκύκλιο.

Στόχος είναι η αποτροπή καταστροφών, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, όπως ανεμοθλασίες, χιονοθλασίες, ανεμορριψίες, χιονορριψίες, καθώς και η αποφυγή δημιουργίας εστιών ή διάδοσης πυρκαγιάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ