Θα γίνουν φέτος παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου ; Τί λένε οι επιστήμονες – Τί αναφέρει ο Υπουργός Ανάπτυξης

Θα γίνουν φέτος, την 28η Οκτωβρίου παρελάσεις; Οι ειδικοί, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων , προειδοποιούν ότι δεν θα πρέπει να γίνουν για να αποφευχθεί μεγαλύτερη και μη ελέγξιμη , διασπορά του κορωνοϊού.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και επικίνδυνα. . Κοινή θέση των επιστημόνων είναι ότι θα πρέπει να απαγορευτούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη “χτύπησε καμπανάκι κινδύνου”  και ζήτησε να μη γίνουν μαθητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονία είναι “κόκκινη”, τι παρέλαση θα γίνει. Εδώ πεθαίνει κόσμος ας μη γίνει η μαθητική παρέλαση».

Επεσήμανε δε πως δεν πρέπει να επιβληθεί εκ νέου lockdown, «με τίποτα» όπως είπε και ζήτησε «να βγουν συνεργεία έξω, στις εκκλησίες, να γίνει μία μεγάλη καμπάνια να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Από την μεριά του  ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ διαμήνυσε πως δεν θα υπάρξουν οριζόντιες αποφάσεις αναφορικά με τις παρελάσεις. «Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο ‘’κόκκινο’’. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο ‘’κόκκινο’’, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο ‘’πράσινο’’, θα ισχύσουν στο ‘’πράσινο’’», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ