Θα δώσει το Υπουργείο τη δυνατότητα να καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς πρόστιμο;

Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2021 στη νέα ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ myAADE. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που είναι υπόχρεοι θα πληρώσουν φέτος τον ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις.

Αναλυτικά, οι φορολογούμενοι μπορούν φέτος είτε να εξοφλήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ είτε να εξοφλήσουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς να υπάρξει κάποια επιβάρυνση.

Ίδιο ποσό με πέρσι, θα καταβάλλουν όσοι δεν είχαν καμία μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση , ενώ όσοι απέκτησαν ή πούλησαν ακίνητο θα έχουν αυξομειώσεις στο ποσό του φόρου.

Για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ έχουν ληφθεί υπόψη οι αντικειμενικές αξίες που ισχύουν μέχρι το τέλος του έτους. Ο νέος λογαριασμός μπορεί να εξοφληθεί σε 6 ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ωστόσο το Υπουργείο σχεδιάζει να δώσει τη δυνατότητα καταβολής την πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση έως τις 29 Οκτωβρίου χωρίς οι ιδιοκτήτες να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής του φόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ