Θα σταματήσουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στα ρέματα Πράθι – Κατουνίστρα – Καρέλη με το έργο που υπογράφτηκε πριν από λίγες ημέρες

φωτο αρχείου

Στις 29 Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε η σύμβαση για το μεγάλο έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 10.942.307,63 ευρώ. Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε τριάντα  μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με μετριοπαθείς προβλέψεις, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τί θα περιλαμβάνει το έργο με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου (Πράθι – Κατουνίστρα – Καρέλη)»; Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους, και εντάσσεται στο πακέτο των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή έργων διευθέτησης σε τρία (3) ρέματα της πόλης, Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων που έχουν προξενηθεί στο παρελθόν. Τα έργα περιλαμβάνουν διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, κατασκευή αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, καθώς και τα απαραίτητα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής (τοπικού χαρακτήρα) στα σημαντικότερα ρέματα, καθώς και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικές οδούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ