Ιδιαίτερη αναφορά από τον Χρίστο Δήμα στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας βρέθηκε  σήμερα στην Τρίπολη, όπου μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφθηκε  την αρκαδική πρωτεύουσα, παρουσίασαν το αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο του αύριο.

Ο κος Δήμας αναφέρθηκε φυσικά και στην Κορινθία, όπου στο κομμάτι της έρευνας και καινοτομίας, τόνισε πως το Αστεροσκοπείο στο Κρυονέρι  αναβαθμίζεται και γίνεται ο μεγαλύτερος διαστημικός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση στην επιστημονική έρευνα στην Κορινθία και την Πελοπόννησο συνολικά, όπως τόνισε ο Υφυπουργός και πρόσθεσε: “Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου με 10,8 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αγορά καινούριων ραντάρ, λέιζερ, ένα νέο υπερσύγχρονο ρομποτικό τηλεσκόπιο και άλλο απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό.”

Παράλληλα, εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στους 3 Αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα, Αναστάσιο Γκιολή και Χάρη Βυτινιώτη για την συνεισφορά τους. “Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί το Αστεροσκοπείο με 4,3 εκατομμύρια ευρώ για κτιριακές υποδομές όπως το αμφιθέατρο, ο εκθεσιακός χώρος, γραφεία κ.ά, με την συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.” είπε ακόμη ο κ. Δήμας.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Δήμας μίλησε επίσης για την σύσταση και λειτουργία του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και για τους 2 Συνεργατικούς Σχηματισμούς Καινοτομίας που ήδη χρηματοδοτούμε, όπως είπε.

“Θέλουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερες αντίστοιχες δράσεις, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους ταλαντούχους νέους επιστήμονες της περιοχής μας και να τους παρέχουμε κίνητρα ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί από τον τόπο τους και να μην εξαναγκάζονται να φεύγουν για τα αστικά κέντρα.” κατέληξε ο Κορίνθιος Υφυπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ