«Καθαρές όσο και απλές λύσεις» για Δημάρχους και Περιφερειάρχες  θέλει η κυβέρνηση και γι’αυτό επεξεργάζεται άμεσα αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Εδώ και αρκετούς μήνες η κυβέρνηση  επεξεργάζεται σενάρια σχετικά με αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγή ς των εκλογών στη χώρα μας , με σκοπό να αποτυπώσει το νέο σύστημα. Κυρίαρχη ιδέα να υπάρχουν «καθαρές, απλές λύσεις» για Δημάρχους και Περιφερειάρχες, «και όχι αλαζονείες, προσκόμματα, παράλογες συνθήκες και τελικά ακυβερνησία», όπως σχολιάζουν αρμόδιες πηγές. Το σενάριο όμως που φαίνεται να κυριαρχεί είναι πως ο νικητής των εκλογών θα αναδεικνύεται από την πρώτη Κυριακή αρκεί να κερδίζει καθαρή εντολή με ένα ποσοστό  πάνω από το 40 έως το 43% .

Τελικός σκοπός να αποφεύγονται οι πολιτικές ζυμώσεις με τους άλλους υποψηφίους που ακολουθούν και η δημιουργία συνεργασιών . Σύμφωνα με αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει τια αλλαγές μέσα στον επόμενο μήνα (και να τις ψηφίσει) έχοντας  τριπλό στόχο.

Ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφει την τοπική αυτοδιοίκηση ως κεντρικό πυλώνα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και για την κοινωνική συνοχή,.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ