Καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος: «Θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας, τις επόμενες ημέρες»

Για το σύστημα Υγείας της χώρας μας που δοκιμάζεται  μίλησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της πολιτικής της Υγείας και Διευθυντής του LSE . Όπως διαβάζουμε στο in.gr ο κος Μόσιαλος εκτίμησε πως το σύστημα Υγείας αναμένεται να υποστεί μεγάλη πίεση τις επόμενες μέρες .

Όπως τόνισε: «Θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας, τις επόμενες ημέρες, θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, κάνουμε σχετικά νωρίς το δεύτερο lockdown σε σχέση με άλλες χώρες. Όπως εξήγησε, γίνεται ταυτόχρονα με έναν αριθμό άλλων χωρών οι οποίες είναι πολύ πιο προηγμένες από εμάς, σε μια στιγμή που αρχίζει να πιέζεται το σύστημα Υγείας αλλά που δεν έχει φτάσει ακόμη στα όρια του.

«Θα υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση τις επόμενες ημέρες, θα δούμε περισσότερους ασθενείς να φτάνουν στα νοσοκομεία. Το ερώτημα είναι πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» πρόσθεσε.

Όπως εξηγεί ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, με την προϋπόθεση πως τηρείται το lockdown έτσι όπως έχει προγραμματιστεί είναι λογικό να δούμε την αποσυμπίεση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μικρότερη ροή περιστατικών.”

«Κατά την γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο σύστημα Υγείας» κατέληξε ο καθηγητής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ