Και η ΕΛ.ΑΣ στην μάχη για την καταπολέμηση της εγκατάλειψης, κακοποίησης και βασανισμού των ζώων συντροφιάς

φωτογραφία αρχείου

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης για τη διασφάλιση της προστασίας και της ευζωίας των ζώων και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας προς όφελος της απλοποίησης των διαδικασιών για τη διευκόλυνση του έργου των ελεγκτικών Αρχών. Πώς;  Ενεργοποίησε, κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη διασύνδεση της Βάσης Δεδομένων Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας (webservice).

Όπως διαβάζουμε στο in .gr , με τη συγκεκριμένη απόφαση παρέχεται η δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να αντλήσει τα απαραίτητα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του Υπουργείου που σχετίζονται με τους κατόχους των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται οι ελεγκτικές δυνατότητες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου εγκατάλειψης, κακοποίησης και βασανισμού των ζώων συντροφιάς.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης επισημαίνει την ιδιαίτερη σημασία της αξιοποίησης των ανιχνευτών εντοπισμού – ανάγνωσης σήμανσης ζώων συντροφιάς που έχουν στη διάθεση τους οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου κακοποίησης των ζώων συντροφιάς σε όλες τις διαστάσεις του.

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες μετατράπηκε σε κακούργημα ο βασανισμός των ζώων, με σχετική τροπολογία του Υπουργού που έγινε ομόφωνα δεκτή από το σύνολο των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ