Κακοκαιρία “Μπάλλος”: “Θα πέσει πολύ νερό σε λίγο χρόνο” – Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν τη χώρα

Δύσκολο προβλέπεται το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή και γαι την Πελοπόννησο, αφού το νέο κύμα κακοκαιρίας θα την επηρεάσει όπως και τις περισσότερες περιοχές της χώρας . Το έντονο καιρικό που έχει πάρει την ονομασία “Μπάλλος” θα χτυπήσει έντονα τη χώρα. Σύμφωνα με τους Μετεωρολόγους , διαδοχικά και αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας θα σαρώσουν τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Το πρώτο κύμα αναμένεται απόψε  από το Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία και επεκτείνεται ανατολικότερα για να επηρεαστεί σχεδόν το σύνολο της χώρας – και την ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο. Θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Μέχρι στιγμής τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι και το πρώτο κύμα θα είναι πολύ ισχυρό.  Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στο τελείωμα του πρώτου κύματος έρχεται ένα δεύτερο κύμα, συγκεκριμένα από την περιοχή της Ιταλίας που δεν αποκλείεται να χτυπήσει προς τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, να αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ένταση μεσογειακού κυκλώνα που θα χτυπήσει κυρίως τα πιο δυτικά και νότια παράλια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο, από αυτό το δεύτερο κύμα του «Μπάλλου» θα επηρεαστούν κυρίως το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από εκεί και θα επεκταθούν, από την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, και σε άλλες περιοχές προς την κεντρική και βόρεια χώρα, ακόμα και στα νησιά του ανατολικού και βόρειου Αιγαίου. Προς τα νότια τμήματα του Αιγαίου υπάρχει περίπτωση να έχουμε πιο ήπια φαινόμενα, ωστόσο και εκεί θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα ενώ, στα ορεινά της βόρειας χώρας θα έχουμε και πυκνές χιονοπτώσεις. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά. Πρόκειται για ένα αρκετά επικίνδυνο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ