Καλά οργανωμένο ήταν το εγκληματικό δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών που είχε σαν «βάση» σχολείο στο Γαλάτσι και εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ

φωτογραφία : ΕΛ.ΑΣ

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την ΕΛ.ΑΣ η εξάρθρωση  από την  Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής του εγκληματικού δικτύου  εμπορίας ναρκωτικών που δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής .

Στην οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 14 μέλη του εγκληματικού δικτύου, μεταξύ των οποίων και τα 2 αρχηγικά, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον 8 συνεργοί τους. (μέχρι στιγμής) , σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται  στην ανακοίνωση, όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή (2) υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Η πρώτη υποομάδα (8μελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας. Η δεύτερη υποομάδα (6μελής), χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 850 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες εντός του ως άνω σχολικού συγκροτήματος.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περισσότερα από (10) κιλά κάνναβη, (172) γραμμάρια κοκαΐνη, (7) ζυγαριές ακριβείας, περίστροφο και πιστόλι κρότου,(39.060) ευρώ, (5) οχήματα, (6) μοτοσικλέτες και (36) κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον (309.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ