“..Καμία μόνη….Καμία λιγότερη..” – έγραφε η φανέλα με το όνομα της αδικοχαμένης Γαρυφαλιάς που δόθηκε στην μητέρα της στο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου

Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος: “ΕΝΩΝΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!”

“…ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ… ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ…”
Το μήνυμα ήχησε εκκωφαντικά από το κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου το απόγευμα του Σαββάτου. Η ομάδα του ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ επέλεξε λίγο πριν την αγωνιστική της δράση κάτι άλλο, πιο σπουδαίο να πράξει, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, ημέρας παγκοσμίως αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
13 ζωές κόπηκαν βίαια το 2021. Ανάμεσά τους η Γαρυφαλλιά. Μόλις 26 ετών.
Η μητέρα της βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου και παρέλαβε από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο την φανέλα που δημιούργησε η ομάδα για την Γαρυφαλλιά θέλοντας έτσι να μετατρέψει τον άδικο και βίαιο χαμό της σε μήνυμα! Να τον κάνει αγώνα και οδηγό για κάθε άλλη γυναίκα.
“Είμαι εδώ για να ενώσω τη φωνή μου με την δική σας. Όλες οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό μας” είπε ο Δήμαρχος παραδίδοντας τη φανέλα με το όνομα της Γαρυφαλλιάς και το μήνυμα “…καμία μόνη, καμία λιγότερη…” στην μητέρα της.
“Ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ομάδας του ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. “Γροθιά” στα ένστικτα βίας, τονίζει ο Δήμος ο οποίος “δηλώνει παρόν όχι μόνο σε εκδηλώσεις σαν κι αυτή αλλά διατηρώντας και ενισχύοντας δομές, στήριξης, συμβουλευτικής και υποδοχής γυναικών που υπόκεινται σε κάθε είδους βία. Μέσα από την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας. Σπάμε τα θεμέλια της βίας. ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ