Καμίνι από σήμερα μέχρι την Παρασκευή και η Κορινθία – Ανάσα δροσιάς οι παραλίες και οι κλιματιζόμενοι χώροι

Οι Υψηλές θερμοκρασίες  ξεκίνησαν και στο νομό μας  σήμερα Τετάρτη  και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου , όπως και σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις  των Μετεωρολόγων.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέδωσε  έκτακτο δελτίο  όπως και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) .

Όπως σημειώνεται ειδικότερα στο εν λόγω δελτίο της ΕΜΥ, “οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 14 έως και την Παρασκευή 16 Ιουλίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και θα κυμανθούν περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)”.

Όπως  σε κάθε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων , οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα.

Δροσιά αυτές τις τρεις ημέρες μπορεί να αναζητήσει κάποιος σε χώρους που προσφέρουν δροσιά  και στις κοντινές παραλίες μας που είναι και βραβευμένες! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ