Στεφάνι στην επέτειο της Μάχης της Περαχώρας κατέθεσε ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας

Στην Περαχώρα βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας για να παραστεί τον εορτασμό της επετείου της μάχης της Περαχώρας απέναντι στον τουρκικό ζυγό. . Ο κος Δήμας, τιμώντας τους ηρωϊκούς προγόνους μας κατέθεσε στεφάνι. Ο ίδιος έγραψε στην σελίδα του στο F :  «Καλημέρα από την Περαχώρα!
Εδώ που έγινε η ιστορική μάχη της Περαχώρας, 25-27 Σεπτεμβρίου 1822, και οι ηρωικοί πρόγονοι μας, συνέτριψαν τη στρατιά του Δράμαλη. Σήμερα στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών εορτάσαμε την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας».

Στη σημαντική αυτή μάχη, όπως διαβάζουμε, οι  Περαχωρίτες/Δερβενοχωρίτες  και  οι  λοιπές  ελληνικές  δυνάμεις  με  επικεφαλής  τον  Νικηταρά  τον  «Τουρκοφάγο»  (Νικήτα  Σταματελόπουλο)  και  με  την  παρουσία σπουδαίων  οπλαρχηγών  της  Επανάστασης    αντιμετώπισαν  με  επιτυχία  στη χερσόνησο της Περαχώρας τους Οθωμανούς του Δράμαλη, που εγκλωβισμένοι στην Κόρινθο μετά την παανωλεθρία τους στα Δερβενάκια, προσπάθησαν να καταλάβουν την Περαχώρα και στη συνέχεια να διαφύγουν μέσω των Μεγάλων Δερβενίων, στη Ρούμελη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ