ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, χάρη στις ηρωϊκές προσπάθειες και την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής στην φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.  Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή ανατολικά του Θησαυρού του Ατρέα, εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου σε χορτολιβαδική έκταση. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα, κατευθυνόμενη προς την χαράδρα του Χάβου και εισήλθε εντός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου. Άμεσα εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από επισκέπτες και στην συνέχεια για λόγους ασφαλείας και από το φυλακτικό προσωπικό. Σήμερα θα γίνει ο απολογισμός των προβλημάτων και εκτιμήσεις για ενδεχόμενες ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι προσωρινά, ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει κλειστός.

Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή -νωρίς χθες το απόγευμα- είχαν σπεύσει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, όπως και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, πρωτοβάθμιοι αυτοδιοικητικοί, αλλά και ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη. Ωστόσο οι καπνοί μαύρισαν την όψη της Πύλης των Λεόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ