Κινηματογραφική καταδίωξη στο νομό μας – 34χρονος για να αποφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε ταχύτητα και τραυμάτισε αστυνομικό, συνελήφθη όμως από Αστυνομικούς της Α.Δ Κορινθίας

πηγη φωτο ΓΑΔΑ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στην προμήθεια οπλισμού και στη διενέργεια κλοπών, σε μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε και στην Κορινθία,  στις 11 και 12 Μαρτίου  . Όπως αναφέρει η ανακοίνωση : « συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 11 και 12 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Αττικής και της Κορινθίας, από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 25χρονος ημεδαπός και έξι (6) αλλοδαποί (ηλικίας 27, 27, 30, 31, 34 και 38 ετών ) ως μέλη της οργάνωσης για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της βίας κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπλέον, συνελήφθη αλλοδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση τυγχάνει και έτερο βασικό μέλος της οργάνωσης -32χρονος αλλοδαπός- που έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, όταν ο 34χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Κορινθίας να οδηγεί αυτοκίνητο και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω σε αστυνομικό τον οποίο και τραυμάτισε. Στη συνέχεια όμως εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Α.Δ. Κορινθίας που είχαν κληθεί να συνδράμουν και συνελήφθη.

Όπως προέκυψε από την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, την προμήθεια οπλισμού αλλά και τη διενέργεια κλοπών, υπήρχαν διακριτοί ρόλοι μεταξύ των μελών της και ειδικότερα:

Ο 38χρονος αλλοδαπός αποτελούσε τον αρχηγό της οργάνωσης. Ασχολούνταν με την αγορά και προμήθεια των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, προς τους άμεσους συνεργάτες του για την περαιτέρω διάθεση προς πώληση.

Ο 25χρονος ημεδαπός κατ’ εντολή του αρχηγού αποθήκευε τις ναρκωτικές ουσίες σε οικία στο Περιστέρι και προέβαινε και σε διακίνηση αυτών.

Ο 31χρονος ομοίως αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε οικία στην Κυψέλη, καθώς και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με άμεσους συνεργάτες τα δύο 27χρονα μέλη, τα οποία και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Ο 30χρονος ομοίως ήταν επιφορτισμένος με τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τη διατήρηση του εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης.

Ο 34χρονος ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση τόσο των ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, όσο και του οπλισμού.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 32χρονος αναζητούμενος και ο 38χρονος συλληφθείς (αρχηγός της οργάνωσης), είναι οι δράστες απόπειρας ανθρωποκτονίας, όταν βραδινές ώρες της 26-2-2021 επιβαίνοντες σε ταξί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν ομοεθνή τους, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ο 30χρονος συνιστά τον ηθικό αυτουργό στη επίθεση, καθότι αυτός τοποθέτησε τον παθόντα στο σημείο της επίθεσης.

Επίσης, ο 38χρονος εμπλέκεται και σε έτερη υπόθεση καταδίωξης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που διαδραματίστηκε την 20-12-2020 στην Κυψέλη, κατόπιν ανεύρεσης εντός αυτοκινήτου πολεμικού τυφεκίου τύπου Kalashnikov .

Από την περαιτέρω προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν -3- περιπτώσεις κλοπών οχημάτων και πινακίδων κυκλοφορίας και έχουν ταυτοποιηθεί -260- περιπτώσεις διάθεσης εκ μέρους των μελών της οργάνωσης κοκαΐνης και κάνναβης σε τοξικοεξαρτημένα άτομα.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov , -2- πιστόλια, καραμπίνα, 226 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,-468- γραμμ. κάνναβης,-5- γραμμ. κοκαΐνης,πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης με -6- δενδρύλλια -3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας -5- οχήματα.

Επιπρόσθετα, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ