«Κινούμαι ηλεκτρικά»– Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η επιδότηση για να αντικατασταθεί ο «γερασμένος» στόλος των ταξί  για να γίνουν «πράσινα»

Το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» εφαρμόζεται και στα ταξί , τα οποία άλλωστε κυκλοφορούν πολύ περισσότερο στην πόλη και είναι ανάγκη για κινούνται ..οικολογικά.

Στα νέα σχέδια της κυβέρνησης  για το «πρασίνισμα» των ταξί περιλαμβάνονται και έξτρα μπόνους , αφού το αρχικό σχέδιο δεν «τράβηξε» το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών. .  Η πρώτη έκδοση του Προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προέβλεπε  10.500 ευρώ (8.000 ευρώ για επιδότηση, 2.500 ευρώ για απόσυρση) .

Για το πόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό για το περιβάλλον,  φαίνεται από το ότι με την αντικατάσταση ενός επαγγελματικού συμβατικού ταξί με ηλεκτροκίνητο αποφεύγεται η έκλυση στην ατμόσφαιρα 85 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ με την αντικατάσταση ενός συμβατικού ΙΧ μόνο 30 τόνων CO2, στη διάρκεια ζωής τους.

Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει επιπλέον κίνητρα για την αντικατάσταση του γηρασμένου στόλου των ταξί που κυκλοφορούν στη χώρα μας μέσω της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αλλά και αξιοποιώντας πόρους 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Έτσι, όπως αναφέρει το in.gr , το ερχόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα αυξηθεί το ποσό της απόσυρσης για τα ταξί στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και θα φτάσει στις 5.500 ευρώ (από 2.500 σήμερα). Αντιστοίχως, θα αυξηθεί και η επιδότηση αντικατάστασης κάποιου παλαιού ταξί για αγορά ηλεκτρικού μοντέλου η οποία σήμερα είναι στα 8.000 ευρώ. Συνολικά το ποσό απόσυρσης και επιδότησης για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου ταξί θα φτάσει στα 22.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ