“Κλειδί” για να σταματήσει η οικονομική πτώση το εμβόλιο για την Covid – 19

Επιδείνωση και συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 8% φέτος προβλέπει το ΙΟΒΕ, λόγω των πρωτοφανών επιδράσεων της πανδημίας, αναφέρει σε ανάρτήσή του το in.gr.
Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών αναφέρει ακόμη πως με ένα νέο lockdown μπορεί να επεκταθεί στο 10%.
Ταυτόχρονα εκφράζεται προβληματισμός για την ανεργία μετά τη λήξη των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Οι οικονομολόγοι του εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ανάκαμψη το 2021.
Η οικονομική πτώση δεν θα σταματήσει αν δε βρεθεί εμβόλιο για την Covid – 19 και είναι πολύ πιθανό το σενάριο η ύφεση και το 2021 να συνεχιστεί στην περίπτωση που επικρατήσει το δυσμενές σενάριο, με επιδείνωση της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκτιμήσεις του ΙΟΒΕ για το επόμενο έτος, κάνουν λόγο για ανάπτυξη της τάξεως από 4% -4,5%.
Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, αν δεν υπήρχαν τα μέτρα τα ποσοστά ανεργίας θα ήταν άνω του 20% – 25% και ίσως να πλησιάζει επίπεδα των περιόδων Μνημονίων.
Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, η ανάπτυξη στην Ελλάδα προβλέπεται μεταξύ 4% και 4,5% στο βασικό σενάριο, ενώ στο εναλλακτικό εκτιμά ότι η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί από -2,5% έως 4%.
Πάντως , υπάρχουν δυνατότητες σημαντικής ανάκαμψης το 2021, εάν δεν συμβεί μια έντονη κλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ