Κολχικίνη: μείωσε κατά 44% τη θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης σε ασθενείς με κορωνοϊό  σύμφωνα με καναδική μελέτη

Η κολχικίνη είναι μια ουσία που φαίνεται πως συμβάλλει αρκετά καλά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  Η εισαγωγή της κολχικίνης  στις θεραπείες  ασθενών με κορονοϊό δείχνει, σύμφωνα με τους επιστήμονες ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Καναδική μελέτη με 5.000 εθελοντές στην οποία συμμετείχε η Ελλάδα έδωσε ελπίδες, καθώς προέκυψε ότι η χορήγηση του φθηνού αντιφλεγμονώδους φαρμάκου που αντιμετωπίζει την περικαρδίτιδα μείωσε κατά 44% τη θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης, αναφέρει η ert.gr . οι κατηγορίες των ασθενών στους οποίους χορηγείται αυτή η φαρμακευτική ουσία είναι:  Ασθενείς άνω των 60 ετών ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι υποκείμενα νοσήματα,  και ασθενείς από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό πάνω από 38 για τουλάχιστον 48 ώρες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια πηγή αναμένεται σήμερα να αναρτηθεί και επίσημα από τον ΕΟΔΥ, η απόφαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που ενέκρινε εκτάκτως την εισαγωγή της κολχικίνης στο πρωτόκολλο των θεραπειών σε ασθενείς με κορονοϊό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ