Κορινθία – Αργολίδα ανησυχούν περισσότερο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πορεία που έχουν τα κρούσματα – Τηλεδιάσκεψη Χαρδαλιά – Περιφερειαρχών

Η Κορινθία όπως και η Αργολίδα είναι οι δύο νομοί της Περιφέρειάς μας που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πανδημία του κορωνοϊού, αφού τα κρούσματα σε αυτούς τους δύο νομούς είναι πολλά.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε χθες Παρασκευή σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την πορεία της πανδημίας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά , όπως και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των Περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα και γνωστοποιήθηκαν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως γνωστοποιήθηκε , όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα στην Κορινθία και την Αργολίδα , σημαντικά μικρότερο στην Αρκαδία κι ακόμα μικρότερο, τελικά, στη Μεσσηνία, ενώ ως καλή εμφανίζεται η κατάσταση στην Λακωνία.

Από την πλευρά του, ο  κ. Νίκας , όπως αναφέρει η Περιφέρεια , σημείωσε ότι χρειάζεται να υπάρχει προσοχή σε ελέγχους εργατών γης, ρομά και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα όποια μέτρα της πολιτείας, δεδομένου ότι διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του Τιτάνιου αγώνα εναντίον του κορονοϊού, θα πρέπει να έχουν οριστικό χαρακτήρα και να αποφεύγεται η λύση του αποκαλούμενου “ακορντεόν”.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ