Κουνουπίδι με μπρόκολο στο φούρνο

Συστατικά
  • 1 μέτριο μπρόκολο
  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  •   200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
  • 2 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
  • Πλένουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο με άφθονο νερό και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα
  •   Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό τα βράζεις για 15 περίπου λεπτά
  • Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
  •   Προσθέτεις το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτεις μισό τριμμένο τυρί και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  •   Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζεις τα βρασμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το το μείγμα με το γάλα και το τυρί
  •   Με την ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις ώστε να απλωθεί η κρέμα σε όλη την επιφάνεια
  • Προσθέτεις το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνεις τα λαχανικά στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
  • Σερβίρεις αμέσως.

tlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ