Κρίσιμες αποφάσεις καλούνται να πάρουν εν ‘οψει Πάσχα επιστήμονες και κυβέρνηση για τις μετακινήσεις, τις Εκκλησίες και τους περιορισμούς

Πολύ δύσκολες αποφάσεις καλούνται να πάρουν κυβέρνηση και επιστήμονες ή επιστήμονες και κυβέρνηση για την περίοδο του Πάσχα που πλησιάζει.  Τις  αποφάσεις για το τι θα γίνει τότε καλούνται να πάρουν αυτή ή το αργότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας, ώστε να τις ανακοινώσουν την Μεγάλη Εβδομάδα στην κυβέρνηση και αυτή με την σειρά της στους πολίτες. .

Οι πρώτες συζητήσεις για το αν θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις εκτός νομού αναμένεται να γίνουν εντός της εβδομάδας, αλλά το πιο πιθανό είναι να ανακοινωθούν οριστικά στην κυβέρνηση τη Μεγάλη Δευτέρα. Και αυτό για να μπορέσουν να έχουν μια πιο «φρέσκια» υγειονομική  εικόνα.

Ωστόσο , όπως δείχνουν τα πράγματα οι περισσότεροι φοβούνται ότι θα υπάρξει νέο ξέσπασμα του κορονοϊού, αν αποφασισθεί η μετακίνηση στο χωριό, αφού οι πολίτες είναι δύσκολο να συγκρατηθούν πια και να μην έχουν στενές επαφές με φίλους συγγενείς και γνωστούς στην επαρχία.

Πολλοί συσχετίζουν την μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα  με τον   τουρισμό ο οποίος επισήμως ξεκινά στις 14 Μαΐου.  Εξάλλου η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στην επιτροπή ότι δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να διακινδυνέψει τον τουρισμό στον οποίο στηρίζει πολλά για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Από την άλλη άλλος ένας πονοκέφαλος για κυβέρνηση και ειδικούς είναι το θέμα των λειτουργιών στις εκκλησίες το Πάσχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ