Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την εξέλιξη της φωτιάς στα Βίλια από το Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Μάνδρας Ειδυλλίας”

Κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την εξέλιξη της καταστροφικής φωτιάς στα Βίλια κάνει με ανακοινωσή του το Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μάνδρας Ειδυλλίας, αναφέροντας ταυτόχρονα και την δυσάρεστη εμπερία του απο το μέτωπο της φωτιάς :

“Βρεθήκαμε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην πόλη των Βιλίων. Με τον βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργο Τσίπρα, κινηθήκαμε μέσα στην πόλη και στα όρια της πόλης, εκεί που κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες έδιναν τη μάχη, ώστε η πυρκαγιά να κρατηθεί εκτός. Ζήσαμε στιγμές από τη μεγαλειώδη διαρκή προσπάθεια των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και ειδικά των εθελοντών που κινδύνευαν και κινδυνεύουν για να σώσουν ζωές, κατοικίες, περιουσίες, ζώα, το δάσος και ότι άλλο μπορεί να σωθεί.
Αφουγκραστήκαμε την αγωνία των κατοίκων, τα παράπονα και το θυμό τους. Οι περισσότεροι κατέληγαν να αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να πάει ακόμα χειρότερα.Στην πρόβλεψη, στον συντονισμό, στους ρυθμούς, στην όλη επιχείρηση. Τα ερωτήματά τους αμέτρητα. Η δε ανησυχία τους πως η πυρκαγιά δε θα σταματήσει πριν καούν όλα, έκδηλη.
Δυστυχώς η τρίτη μέρα ήταν η πιο κρίσιμη και όλα έδειχναν και πως και η τρίτη νύχτα θα ήταν η πιο δύσκολη. Το ξημέρωμα, με τα τέσσερα βασικά μέτωπα ενισχυμένα και πιο κοντά σε οικισμούς, δε διέψευσε αυτή τη χθεσινοβραδινή φρικτή αναμονή και μας βρήκε να μετράμε επιπλέον δεκάδες χιλιάδες στρεμμάτων να έχουν καεί.
Θλίψη, οργή και θυμός για ότι δεν προβλέφθηκε, για ότι παραλείφθηκε και ότι δεν αποφεύχθηκε. Αγωνία για τη ζωή των κατοίκων την επόμενη και την ποιότητα ζωής της ευρύτερης περιοχής μετά την ανυπολόγιστη και απέραντη οικολογική καταστροφή: Με αυτά αναγκαστικά διανύουμε τη τέταρτη μέρα του μεγαλύτερου πύρινου εφιάλτη που έζησε ποτέ η περιοχή, για τον οποίο δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ακόμα πως μπορεί να τερματιστεί σύντομα.
Η σκέψη μας θα είναι σε όσους μάχονται, επιχειρούν και υπερασπίζονται. Σε όσους βάλλονται, απειλούνται και μετρούν απώλειες Με την ελπίδα πως σύντομα θα μπει ένα τέλος. Πως ο συνδυασμός εναέριων, επίγειων επιχειρήσεων και δυνάμεων θα νικήσει και θα ξεκινήσουμε να μετράμε αντίστροφα μέχρι την πλήρη κατάσβεση

Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Μάνδρας Ειδυλλίας”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ