Κυβερνητικός εκπρόσωπος: “Η κατάσταση είναι πρωτοφανής. Η κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να επουλωθούν όλες οι πληγές, που άνοιξαν οι πυρκαγιές”

Στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου είπε πως όλες οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής επιχειρούν αυτή τη στιγμή στα Βίλια ενώ ταυτόχρονα παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση των πυρκαγιών . Τόνισε ακόμη πως “η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε από τις φωτιές. Περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική» τ.

Χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την κατάσταση με τις πυρκαγιές στη χώρα, σημείωσε: «Προσπαθούμε να την διαχειριστούμε με πράξεις και έργα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος» εξηγώντας πως η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο για την κατάσβεση, την αποτροπή νέων πυρκαγιών και την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και την αποζημίωση των πληγέντων.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε προ ολίγου το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής»,  είπε ακόμη ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, «για να ενημερωθεί για την κατάσταση με τις πυρκαγιές αλλά κυρίως για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους που μάχονται μερόνυχτα με τις φλόγες. Χρειάζονται την στήριξή μας όλοι αυτοί οι άνθρωποι» είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ