Κυριάκος Μητσοτάκης : «Αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο»

Κατά την διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Αρκαδία, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα . Ο κος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις δυνατότητες της περιοχής λέγοντας:

«Αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο. Οι επενδύσεις που γίνονται αποδεικνύουν ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές, καλές θέσεις εργασίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και με διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα και τα αγροτικά μας προϊόντα. Είναι το μοντέλο στο οποίο θέλουμε να οδηγήσουμε ολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό είχα τη δυνατότητα να επισκεφτώ καινοτόμες μονάδες του πρωτογενούς τομέα και να εκφράσω για ακόμα μια φορά τη χαρά μου για την ευρηματικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων αγροτών.

Επισκέφτηκα επίσης και τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων λίγο έξω από την Τρίπολη.

Η Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων που κατασκευάζονται στην Αρκαδία θα μπορούν να διαχειριστούν 105.000 τόνους αποβλήτων ανά έτος. Είναι το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων που υλοποιείται στην Ελλάδα. Η κατασκευή του νέου ολοκληρωμένου συστήματος θα βάλει τέλος στην έλλειψη υποδομών για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και στη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων. Ένα πολύπαθο έργο το οποίο καταφέραμε, σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη, να το ξεμπλοκάρουμε. Ήδη δρομολογείται και μέχρι τα τέλη του έτους θα μπορέσει να υποδεχθεί τα πρώτα απορρίμματα, ώστε να περάσει επιτέλους και η Πελοπόννησος στην εποχή της σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει η πληγή αυτή για το περιβάλλον αλλά και για την εικόνα των ανεξέλεγκτων χωματερών και να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα απορρίμματα μέσα από τη σύγχρονη αντίληψη που και οι επιταγές της Ευρώπης μας ζητούν να υιοθετήσουμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ