Κυριάκος Μητσοτάκης – Δ.Ε.Θ : Μέτρα στήριξης και άμυνα οι κύριοι άξονες της ομιλίας του

Τα μέτρα για τη  στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων και την αύξηση της απασχόλησης,  που επλήγησαν από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  σήμερα από την εντελώς διαφορετική Δ.Ε.Θ ήταν αναμενόμενα. Στις εξαγγελίες περιλαμβάνεται και ένα ευρύ πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων για τη στήριξη των εισοδημάτων στην οικονομία με παρεμβάσεις υπέρ των φορολογούμενων και των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα με τις οικονομικές εξαγγελίες ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στην Άμυνα  της χώρας , την στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει πραγματική θέληση για διάλογο με τη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στον πρόεδρο της Τουρκίας τονίζοντας ότι ο μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων. Τόνισε πως «η ‘Άγκυρα προσθέτει πλέον στις προκλήσεις του Αιγαίου και τη ναρκοθέτηση της ειρήνης σε όλη τη Μεσόγειο. Απειλεί τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και υπονομεύει την ασφάλεια σε ένα ευαίσθητο σταυροδρόμι τριών ηπείρων». Και τόνισε «στις απειλές και τα συνθήματα η Ελλάδα αντιπαρατάσσει λογική κι επιχειρήματα».

«Γιατί η άλλη όψη της ισχύος μας είναι η αποτελεσματική διπλωματία».

«Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι έχουμε πολλούς και δυνατούς συμμάχους. Γι’ αυτό και επιμένω ότι μόνο ο επίλογος των προκλήσεων μπορεί να γίνει ο πρόλογος των συζητήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ