Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες της Κορινθίας  θα γίνει με ακρίβεια και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα» 

 Το Σπαθοβούνι ήταν ο τρίτος σταθμός της σημερινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στο νομό μας, μετά την Διώρυγα και  την εταιρεία Calpak. Εκεί συναντήθηκε με παραγωγούς και συζήτησε μαζί τους για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό.

 «Με ταχύτητα και δικαιοσύνη οι αποζημιώσεις»

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ότι ο παγετός «επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» και δεσμεύτηκε ότι «η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα γίνει με ακρίβεια και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα».

«Βρεθήκαμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου αντιμέτωποι με ένα ακόμα, δυστυχώς, ακραίο καιρικό φαινόμενο -έναν σπάνιο παγετό- ο οποίος επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας»  είπε ο κος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχω, ήδη, ζητήσει και θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα μία έκτακτη Σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για μία, ακόμα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ»  . «Η  καταγραφή θα γίνει γρήγορα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν με ταχύτητα.»

«Όπως έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, όπου υπάρχει ανάγκη θα στηρίξουμε με περαιτέρω πόρους και οι εκταμιεύσεις θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, έτσι ώστε, να μπορείτε να είστε έτοιμοι για την επόμενη χρονιά. Μιλάμε για καλλιέργειες ανταγωνιστικές, εξαγωγικές, οι οποίες στην ουσία σηματοδοτούν την αγροτική παραγωγή του μέλλοντος. Και θέλουμε να είμαστε πάντα κοντά σας, να ξέρετε ότι έχετε δυνατότητα να συνεχίσετε να επενδύετε σε αυτό το οποίο κάνετε και σε αυτό το οποίο αγαπάτε» τόνισε με νόημα ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους πληγέντες αγρότες της Κορινθίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ