Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία αντί για πρόσκληση επαφών, δρομολόγησε την πρόκληση των πολεμικών σκαφών»

Αναφερόμενος στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας , κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής που διεξήχθη στη Λευκωσία, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε, μεταξύ άλλων : «Η συμπεριφορά της Τουρκίας προσβάλλει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ».

«Ελλοχεύουν κίνδυνοι από τις κινήσεις της ηγεσίας της Τουρκίας, η οποία φαντασιώνεται αυτοκρατορικές πρακτικές  με επιθετικές δράσεις, από τη Συρία μέχρι τη Λιβύη, από τη Σομαλία μέχρι την Κύπρο, από το Αιγαίο μέχρι τον Καύκασο. Πότε ζωγραφίζοντας αυθαίρετους χάρτες , πότε ψηφίζοντας  έωλους νόμους, πότε υπογράφοντας αυθαίρετα και παράνομα μνημόνια.»

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας , ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την Άγκυρα ότι τορπίλισε τις προσπάθειες διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς η Τουρκία επέλεξε και πάλι την παραβατικότητα. Αντί για πρόσκληση επαφών, δρομολόγησε την πρόκληση των πολεμικών σκαφών.  Αντί του διαλόγου, προτίμησε τον μονόλογο των παράνομων διεκδικήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ