Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προσδοκούμε συνέπεια και συνέχεια από τους γείτονές μας»

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με  τον Γ.Γ  του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, απηύθυνε κάλεσμα  να «κλείσει το δρόμο της κρίσης και να ανοίξει το δρόμο της λύσης», όπως είπε χαρακτηριστικά.  Και πρόσθεσε: «Τους τελευταίους μήνες έγιναν γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο που απειλούν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ίδια τη συνοχή του ΝΑΤΟ». Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παραβατική  συμπεριφορά της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «Δεν είναι διμερές το θέμα, αφορά όλο το ΝΑΤΟ».

«Αφορά όλους τους εταίρους του βορειοατλαντικού συμφώνου και πρόκληση προς την Ευρώπη συνολικά» συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «η Ελλάδα όσο παραμένει πιστή στα εθνικά της δίκαια, τόσο σταθερά επιδιώκει τον ειρηνικό διάλογο».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Αθήνα «υποδέχεται θετικά το πρώτο βήμα από την Τουρκία για την αποκλιμάκωση της πρόσφατης έντασης. Μένει να φανεί αν θα υπάρξει συνέχεια ή είναι πρόσκαιρος ελιγμός. Προσδοκούμε συνέπεια και συνέχεια από τους γείτονές μας. Αναμένουμε άμεσο καθορισμό ημερομηνίας για την έναρξη διερευνητικών επαφών με μόνο θέμα τη διευθέτηση των ζωνών στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ