Κωστής Χατζηδάκης: ” Με το νέο Νομοσχέδιο που ετοιμάζεται θέλουμε ο ΕΦΚΑ να μην υπηρετεί τον εαυτό του, αλλά τους πολίτες!”

Ο Υπουργός κατά την παλιότερη επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και διαβάζουμε στον “Ο.Τ” , αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ , τόνισε πως ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ  ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση.

Ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ, όπως σχεδιάστηκε από την αρχή, “είναι ένας βαρύς, δυσκίνητος δημόσιος οργανισμός”. Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει ότι “το νομοσχέδιο θα αντιμετωπίζει τη δυσκινησία, τη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, ενώ σημειώνει ότι τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η εισαγωγή νέων μεθόδων μάνατζμεντ και η μεγαλύτερη ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων.”

«Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, εντός της συνταγματικής φυσικά νομιμότητος, προκειμένου ο ΕΦΚΑ να μην υπηρετεί τον εαυτό του, αλλά τους πολίτες! Δεν συμβιβάστηκα ούτε στα υπόλοιπα υπουργεία που πέρασα μέχρι τώρα, δεν θα συμβιβαστώ και εδώ! Στόχος είναι ένας σύγχρονος, ευρωπαϊκός ΕΦΚΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι όλες οι ρυθμίσεις θα εξυπηρετούν τελικά τους πολίτες, κάνοντας ταυτόχρονα πιο εύκολη την καθημερινότητα των υπαλλήλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ