“Κόκκινος” συναγερμός για πυρκαγιά : Από την κατηγορία 4 , στην κατηγορία 5 αύριο και η Κορινθία

Σε κατάσταση συναγερμού (“κόκκινο”)για κίνδυνο πυρκαγιάς τίθεται αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου η Κορινθία όπως και όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην οποία προβλέπεται η ανώτατη κατηγορία κινδύνου (5).   Αυτό ανακοίνωσε  το απόγευμα  η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε σήμερα Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).Τις προηγούμενες ημέρες η κατάσταση ήταν στη κατηγορία 4 .

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Επίσης να μην προβαίνουν σε καμία ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο πυρκαγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ