“Κόρινθος… Προορισμός με Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ιδιαίτερης σημασίας. Σε περιμένει να τα γνωρίσεις από κοντά…”

Μετά την εκδήλωση με αφιέρωμα στην αγγειοπλαστική και την αγγειογραφία , που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Κόρινθο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας, το VisitCorinth.gr έκανε την ακόλουθη πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση και με αυτές τις  φωτογραφίες (και άλλες φυσικά).: 

Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου
Κτίστηκε το 1932 για να στεγάσει τα πολυάριθμα αντικείμενα που έφερνε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Η ανέγερσή του έγινε από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, με δωρεά της Ada Small Moore.
Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον Stuart Thompson, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά πρότυπα της «Σχολής του Σικάγο». Η δυτική του πτέρυγα προστέθηκε αργότερα, το 1951. Οι χώροι του Μουσείου οργανώθηκαν γύρω από δύο αίθρια, που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο κτήριο.
Το διάστημα 2007-2008 έγιναν εργασίες για την αναβάθμιση του Μουσείου. Τότε ανακαινίστηκαν οι δύο αίθουσες που στέγαζαν τις προϊστορικές συλλογές και τα ευρήματα από το Ασκληπιείο.
Το 2015 ολοκληρώθηκαν μεγάλης κλίμακας εργασίες στην ανατολική και νότια πτέρυγα. Στους χώρους αυτούς φιλοξενείται πλέον μια νέα έκθεση για την αρχαία Κόρινθο, από τα γεωμετρικά χρόνια μέχρι και την καταστροφή της από τους Ρωμαίους, το 146 π.Χ.
Στον φετινό εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας αρχαιολογίας, η αγγειοπλαστική τέχνη ήταν το επίκεντρο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23/10 στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Κορίνθου.
Οι δράσεις είχαν στόχο να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας και βεβαίως να μυήσουν τους συμμετέχοντες στην τέχνη που μας έχει κληροδοτήσει αριστουργήματα.
Κόρινθος… Προορισμός με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία ιδιαίτερης σημασίας. Σε περιμένει να τα γνωρίσεις από κοντά…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ