Κόρκα- Καραβούλης στη σύσκεψη για τον τουρισμό του 2021 που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αθηνά Κόρκα και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου Σπύρος Καραβούλης συμμετείχαν από το νομό μας στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στην Τρίπολη με θέμα τον προγραμματισμό δράσεων για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021.  Ήταν ουσιαστικά μια συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής σε θέματα Τουρισμού, την οποία -παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα- συγκάλεσε 11 η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου. Στον απολογισμό για τον φετινό χρόνο επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η πανδημία του κορονοϊού έπληξε σε μεγάλο βαθμό τον τουριστικό τομέα, τόσο στην Περιφέρεια και την χώρα μας, όσο και παγκόσμια.

Ωστόσο ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώθηκε, τον περασμένο Αύγουστο, σημαντική επίδοση ως προς την πληρότητα των καταλυμάτων, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη.   Παράλληλα τονίστηκε ότι στην επίτευξη αυτού του σημαντικού στόχου συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ενέργειες και δράσεις που είχε ήδη αναπτύξει η περιφερειακή Αρχή, με την δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στα υγειονομικά πρωτόκολλα, από κοινού με την οργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης (fam trips) δημοσιογράφων και την προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε εθνικής εμβέλεια έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Όσον αφορά για τις προωθητικές ενέργειες  μέσα στο 2020, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προβαίνει ήδη σε επικαιροποίηση των site social media εφαρμογών, την λειτουργία info kiosks μέσα στο φθινόπωρο στο Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ προωθείται η ενεργοποίηση του DMS. Την ίδια στιγμή ολοκληρώνεται η χαρτογράφηση όλων των εμπλεκομένων στον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ προωθείται η προσβασιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους και η περαιτέρω ανάδειξή τους, η συντήρηση των υφιστάμενων και η κατασκευή νέων υποδομών και του οδικού δικτύου, παράλληλα δε προχωρεί ο σχεδιασμός Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) σε πολλές περιοχές.

Όσον αφορά τον τουριστικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2021, υπήρξε κοινή διαπίστωση για την ανάγκη μετασχηματισμού και διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς και συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η σύνδεση του πρωτογενή/αγροτικού τομέα με τον τριτογενή/τουριστικό τομέα.

Ακόμα συζητήθηκαν η έμφαση που πρέπει να δοθεί σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τη γαστρονομία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ