Κώστας Κόλλιας: “Δεν θα πρέπει να λησμονήσουμε ποτέ την τεράστια προσφορά των Μικρασιατών στον πολιτισμό, την οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους»

Ο Βουλευτής του νομού μας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας παρακολούθησε χθες τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και του Κύψελου στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά αθλητικό και φιλικό κλίμα,  με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ, Πάντα Τιμώ» και ήταν ένας αγώνας μνήμης και τιμής για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην μικρασιατική καταστροφή αλλά και για όσους έφθασαν στην περιοχή του Συνοικισμού . Οι σπουδαίοι αστέρες του παρελθόντος προσέφεραν πλούσιο θέαμα και γκολ, δίνοντας ακόμα μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση, που ξύπνησε μνήμες από τα παλιά.

Ο κος Κόλλιας, δήλωσε τα εξής: «Η συμβολή των Μικρασιατών στη διαμόρφωση της νεότερης Ελλάδας υπήρξε ανυπολόγιστη. Αποτελεί αδιαπραγμάτευτο χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, γιατί μας κληροδοτούν πολύτιμα διδάγματα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Έζησαν τον τραγικό ξεριζωμό από την πατρική γη, πριν από πολλές δεκαετίες, και μας μεταδίδουν σήμερα μεγάλες αλήθειες. Η Μικρασιατική Καταστροφή έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση, όχι μόνον των Μικρασιατών που βίωσαν την προσφυγιά, αλλά και όλων των Ελλήνων.Το 2022 αποτελεί μια χρονιά με ιδιαίτερο συμβολισμό και συγκινησιακή φόρτιση, μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής και την άφιξη των Μικρασιατών Ελλήνων. Μια χρονιά που μας καλεί σε αναστοχασμό και ομοψυχία, την οποία απαιτεί και η εποχή μας. Δεν θα πρέπει, επίσης, να λησμονήσουμε ποτέ την τεράστια προσφορά των Μικρασιατών στον πολιτισμό, την οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ