Κώστας Κόλλιας: Ζητάει από τον Μ. Χρυσοχοϊδη την αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών στο μέγιστο βαθμό και την κατά προτεραιότητα επιλογή τους

φωτο αρχίου

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στο “σπουδαίο έργο των εποχικών πυροσβεστών, στην καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στην ανάγκη αξιοποίησής τους από το Πυροσβεστικό Σώμα στον μέγιστο δυνατό βαθμό.”

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής απευθύνει καίρια ερωτήματα προς τον Υπουργό, ενόψει της προκήρυξης νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το γραφείο του Βουλευτή, ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται για το ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί ώστε οι εποχικοί πυροσβέστες να προηγούνται στις προκηρύξεις θέσεων μόνιμου προσωπικού, εάν πρόκειται να ισχύσει το φημολογούμενο σενάριο των ηλικιακών περιορισμών στην επικείμενη προκήρυξη, καθώς και ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του εποχικού προσωπικού, με δεδομένο ότι οι ανάγκες του Σώματος παύουν να είναι πλέον εποχικές. Ο βουλευτής δίνει, μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση στην πολυετή εμπειρία, τον αλτρουισμό και την άριστη επαγγελματική κατάρτιση του εποχικού προσωπικού, θεωρώντας χρέος του να προβάλει την ανάγκη βελτίωσης του εργασιακού καθεστώτος των αφανών αυτών ηρώων.

Σχετικά με το θέμα ο βουλευτής δήλωσε:

«Στον θλιβερό απόηχο των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών που σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια και ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς των ανθρώπων αυτών στο έργο της πυρόσβεσης, κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας την αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών στο μέγιστο βαθμό και την κατά προτεραιότητα επιλογή τους σε όλες τις επόμενες προκηρύξεις θέσεων μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η εξειδικευμένη και πολύχρονη εμπειρία τους και το υψηλό αίσθημα αυταπάρνησης στην εκτέλεση των καθηκόντων τους πρέπει να μας υπενθυμίζουν καθημερινά την πολύτιμη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ