Κώστας Κόλλιας : « Το Ν/Σ για τις λαϊκές αγορές  υπηρετεί πρωτίστως τον καταναλωτή, αλλά και τους παραγωγούς και εμπόρους ..»

Ο Βουλευτής  κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας,  στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο,  χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ένα πραγματικό πρότυπο», εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για το ότι πριν την ψήφισή του ακούστηκαν και έγιναν δεκτά όλα τα αιτήματα των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών. Στο πλαίσιο αυτό, χαιρέτισε την πρόθεση του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να προβεί σε νομοτεχνικές βελτιώσεις σε σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, μιλώντας για «πολιτική ευθύνη και ωριμότητα» από πλευράς του.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής  αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικότερα σημεία του νομοσχεδίου, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κόλλιας έκανε λόγο για τις πασχαλινές αγορές, που θα διαρκούν πλέον 30 ημέρες, καθώς και για τις βραχυχρόνιες αγορές που, αντί των 4 ημερών, θα διαρκούν έως και 6 ημέρες την εβδομάδα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι ο νέος νόμος θα έχει έναρξη εφαρμογής από 1/2/2022, προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος σε όλους τους ενδιάμεσους φορείς ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Τέλος, ολοκλήρωσε την ομιλία του, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που υπηρετεί πρωτίστως τον καταναλωτή, αλλά και τους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά όρους διαφάνειας και κατά συνέπεια πάταξη της φοροδιαφυγής που άνθιζε επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.» Καταλήγοντας, ο κ. Κόλλιας ζήτησε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ