Λουτράκι: Μαρία Πρωτοπαππά: “Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού μας”

“𝚶𝚾𝚰 𝚺𝚻𝚮𝚴 𝚰𝚫𝚰𝛀𝚻𝚰𝚱𝚶𝚷𝚶𝚰𝚮𝚺𝚮 𝚻𝚶𝚼 𝚴𝚬𝚸𝚶𝚼 𝚳𝚨𝚺”

 Δελτίο Τύπου

“Στην παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» , στον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, βασική μας αρχή είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης ιδιωτικής αρχής υδάτων. Δεν υπάρχει αγορά υδάτων στην Ελλάδα.
Σε πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με συνοπτικές διαδικασίες, λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, προβλέπεται η ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, στην οποία περνά ο έλεγχος ύδρευσης και αποχέτευσης κατά παράκαμψη των επιταγών του Συντάγματος και αλλεπάλληλων αποφάσεων του ΣτΕ.
Το ζήτημα που προκύπτει με αυτή τη μεταβολή είναι ότι η υπαγωγή του ελέγχου ενός αγαθού κοινής ωφελείας, όπως το νερό, σε μια ρυθμιστική αρχή έχει νόημα, όταν η αγορά παροχής τού εν λόγω αγαθού ιδιωτικοποιείται και απελευθερώνεται.
Το νερό πρέπει να παραμείνει αυστηρώς δημόσιο αγαθό και οι δήμοι, οφείλουν ως τέτοιο να το διανέμουν όσο το δυνατόν φτηνότερο στους πολίτες τους.
Για τους Λουτρακιώτες το νερό είναι κάτι παραπάνω από αγαθό. Είναι η ιστορία αλλά και η ζωή της πιο γνωστής Λουτρόπολης της Ελλάδας.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το νερό του Λουτρακίου,τόσο το φυσικό  όσο και το ιαματικό, θα το διαχειρίζεται οποιοσδήποτε άλλος φορέας από τον δήμο μας και τους πολίτες του.
Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί!
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ