Λυκάκι που έζησε  πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια τρεφόταν με σολωμό!

Μπροστά σε ένα απίστευτο  και μοναδικό θέαμα βρέθηκαν οι επιστήμονες στον Καναδά : Ένα μικρό λυκάκι, θηλυκό , που χρονολογείται  ότι έζησε  πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Πάνω από 50.000  χρόνια . Και όπως διαβάζουμε στο in.gr , χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια ερευνών για να αποκαλυφθούν τα μυστικά του. Το θηλυκό λυκόπουλο βρέθηκε το 2016  και όπως λέει η ανατόμος Τζούλι Μίτσεν του Πανεπιστημίου Des Moines στις ΗΠΑ, «Είναι η πιο καλοδιατηρημένη μούμια λύκου που έχει βρεθεί ποτέ» . «Είναι άθικτη σχεδόν κατά 100%. Τα μάτια είναι το μόνο που λείπει».

Η Τσουρ, όπως βαφτίστηκε το κουτάβι, έζησε σε μια εποχή που μεγάλο μέρος της Γης καλυπτόταν από παγετώνες.

Το πρώτο ερώτημα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι ερευνητές που εξέτασαν το ζώο είναι το πώς κατέληξε θαμμένο στο μονίμως παγωμένο έδαφος.

«Σπάνια βρίσκει κανείς τέτοιες μούμιες στο Γιούκον. Το ζώο πρέπει να πεθάνει σε μια περιοχή με μόνιμα παγωμένο έδαφος και να θαφτεί αμέσως. Αν μείνει έξω στην παγωμένη τούνδρα είτε θα αποσυντεθεί είτε θα φαγωθεί από άλλα ζώα» λέει η Μίτσεν.

«Πιστεύουμε ότι βρισκόταν στο λαγούμι της και πέθανε ακαριαία όταν το λαγούμι κατέρρευσε» αναφέρει. «Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι δεν έμεινε χωρίς τροφή και ήταν περίπου επτά εβδομάδων όταν πέθανε. Νιώθουμε κάπως καλύτερα τώρα που μάθαμε ότι δεν υπέφερε για πολύ»….. «Αυτό που μας προκάλεσε έκπληξη ήταν ότι τρεφόταν με υδρόβια είδη, κυρίως σολομό» λέει η Μίτσεν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ