Μάριος Θεμιστοκλέους: ” Αυτή την στιγμή δεν ισχύει η υποχρεωτικότητα στην τρίτη δόση του εμβολίου”

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ-1 τόνισε πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως δεν θα είναι υποχρεωτική.

Επιπλέον είπε ότι οι πολίτες κλείνουν ήδη ραντεβού για την τρίτη δόση και έχουν εμβολιαστεί γύρω στις 10.000 άτομα. Όπως εξήγησε, θα αφορά άτομα με ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο και πάνω και θα έχουμε «και ανακοινώσεις για τους υγειονομικούς και για κάποιες άλλες κατηγορίες συγκεκριμένες», τόνισε ο κος Θεμιστοκλέους.  “Εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους που είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι από 6-8 μήνες αλλά θα υπάρξουν διευκρινίσεις».

Όσο για το άν θα είναι υποχρεωτικό είπε πως αυτή την στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο: «Η τρίτη δόση είναι με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής του Εμβολιασμού, δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρας της ΕΕ”, είπε και συμπλήρωσε: ” Αυτό αν αλλάξει στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ