Μάριος Θεμιστοκλέους: “Ναι, είμαι αισιόδοξος θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία”

Την αισιοδοξία του ότι τελικά θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Συντονιστής Εμβολιαστικού του Σχεδίου “Ελευθερία”, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ .

Επίσης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός νέου ολικού lockdown στην Ελλάδα αλλά και στο αντιεμβολιαστικό κίνημα . Είπε, μεταξύ άλλων: “Ο απώτερος, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή” και ο επόμενος στόχος, τονίζει ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι ένα νέο ψηφιοποιημένο σύστημα Υγείας με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. “Η ψηφιοποίηση, αποτελεί βασικό βραχίονα των νέων αλλαγών” και “η Επιχείρηση «Ελευθερία» μας δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα”.

Και συνέχισε: “Ας δούμε ποιος είναι ο απώτερος στόχος. Ο απώτερος στόχος είναι να έχει εμβολιαστεί ο αριθμός εκείνος, που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα χωρίς γενικευμένα lockdown και χωρίς σημαντικό αριθμό νοσηλειών, διασωληνωμένων και θανάτων από τον ιό. Ο απώτερος, λοιπόν, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια «βαριά γρίπη» που δε θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή.

Ο στόχος αυτός δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με επιστημονικά δεδομένα, εάν δηλαδή πρέπει να φτάσουμε το 70%, το 75% ή το 80% εμβολιασμών, και μάλιστα φάνηκε ότι μπορεί να αλλάζει στην πορεία. Για παράδειγμα, λόγω της μετάλλαξης δέλτα οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά. Σύμφωνα με αυτά ο στόχος παραμένει να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι γίνεται και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες που είναι πιο ευπαθείς και ευάλωτοι στον ιό. Ναι, είμαι αισιόδοξος θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ