Μάσκα παντού έξω από το σπίτι από το Σάββατο– Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες περιοχές

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου (06:00) τίθενται σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα, μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε απόψε την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 έως τις 5.00 π.μ. στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Πρόκειται για νέα μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς, μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε έξαρση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και υπογράμμισε πως η ατομική ευθύνη είναι η άλλη όψη της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποφασίσθηκαν , σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Επίσης η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους.

«Η προσπάθεια είναι μεγάλη… Η Υγεία δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους κάποιων ασυνείδητων. Ούτε, βέβαια, είναι ώρα για κρυφά πάρτι, όταν ο ιός κάνει πάρτι κατά της ζωής μας» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ