Μέρα με την μέρα η κυβέρνηση αξιολογεί τη κατάσταση για να αποφασισθεί πότε θα ανοίξει ξανά η αγορά – Υφυπουργός: «Έχουμε απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει στην αγορά»

Πώς και πώς περιμένουν το άνοιγμα της αγοράς οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, ιδίως οι μικρές και πολύ μικρές που βρίσκονται ήδη «στο χείλος της καταστροφής».

Η αναμονή για έξοδο και από το δεύτερο lockdown είναι «βασανιστική» . Τα χρέη «τρέχουν» όπως και οι δόσεις. Την ίδια στιγμή οι έμποροι δεν ξέρουν τι θα γίνει τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν . Θα καλυτερέψει η κατάσταση στην Υγεία και στο Ε.Σ.Υ ; γιατί αν δεν αποσυμφορηθεί το σύστημα Υγείας δύσκολα θα βγούμε ξανά έξω από το σπίτι.

Ωστόσο η κυβέρνηση εξετάζει σταδιακά την έξοδο και σωστά, αφού αυτό που προέχει είναι η δημόσια Υγεία.

Για το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, όπως διαβάζουμε στο in.gr, στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως είπε: «Αξιολογούμε την κατάσταση μέρα με τη μέρα και σύντομα, πιθανώς τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς και τους τρόπους με τους οποίους αυτό θα γίνει». Και προσθέτει: «έχουμε απόλυτη γνώση για το τι συμβαίνει στην αγορά και μάλιστα σε όλα της τα επίπεδα».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι πρωταρχικό μέλημα της Κυβέρνησης είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας. Παράλληλα όμως, είναι και η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων «καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας δεν περιορίζονται μόνο στο διάστημα κατά το οποίο ισχύει το lockdown», ενώ ταυτόχρονα, «η κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της έργο με γνώμονα την ταχύτητα».

Η ελληνική οικονομία, σημειώνει ο κ. Παπαθανάσης, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον μέχρι και τη δεύτερη φάση της πανδημίας, που είναι εμφανώς σκληρότερη και πιο επώδυνη από την πρώτη, βρισκόταν σε φάση ανάταξης έναντι του δευτέρου τριμήνου. «Δουλεύουμε εντατικά και δημιουργούμε τους μηχανισμούς έτσι ώστε πολύ γρήγορα να απορροφηθούν εμπροσθοβαρώς τα απαιτούμενα χρήματα» είπε ο αναπληρωτής υπουργός υπενθυμίζοντας ότι, εκτός από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, η χώρα θα διαχειριστεί επιπλέον 40 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ ‘21 -’22 και άλλων ταμείων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ