Μέσα στο πρώτο μισό του Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες πληρωμές και στους Κορίνθιους παραγωγούς που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και εργαζόμαστε,να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη των παραγωγών μας στον ΕΛ.Γ.Α. Εξετάσαμε την πορεία του εκτιμητικού έργου στις αγροτικές καλλιέργειες με ζημίες εντός του έτους 2022 και σχεδιάσαμε το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, σχετικά με την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προηγήθηκαν.  .

Όπως επισημάνθηκε, δρομολογείται ήδη η άμεση συνεργασία του ΕΛΓΑ με τις 6 ΔΑΟΚ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για έναρξη των πληρωμών έως τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Στο πλαίσιο αυτό, επισπεύδεται η ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τις ΔΑΟΚ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ώστε η αξιολόγηση των φακέλων από τον ΕΛΓΑ να ξεκινήσει στις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου για να γίνει δυνατή η έναρξη πληρωμών μέσα στο πρώτο μισό του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, το μεσημέρι στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας απένειμε εύσημα στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρ. Λυκουρέντζο για την προσπάθεια που καταβάλει, επισημαίνοντας παράλληλα την γενναία οικονομική ενίσχυση της οποίας τυγχάνει από την κυβέρνηση ο εν λόγω Οργανισμός. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει συντονισμός δυνάμεων Περιφέρειας και ΕΛΓΑ για την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ