Μέτωπο 15-20χλμ και διάσπαστες εστίες στα Βίλια στη φωτιά που συνεχίζει να καίει – Έφθασε μια “ανάσα¨από το χωριό το μεσημέρι

φωτο: in.gr

Δυστυχώς ούτε σήμερα “δαμάστηκε” η φωτιά στα Βίλια που κατακαίει ακόμη το όρος “Πατέρας” , με ένα μέτωπο που έχει φθάσει τα 15-10 χλμ και πολλές διάσπαρτες εστίες. Σήμερα απο νωρίς το πρωϊ επιχειρούσαν τα ενάερια μέσα τα οποία μέχρι να πέσει ο ήλιος έφθασαν τα 29! Όλοι φοβούνται μήπως τα Βίλια καταντήσουν βόρεια Εύβοια.
48.000 στρέμματα υπολογίζεται ότι έχουν καεί, μέχρι τώρα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις , εθελοντές και κάτοικοι  κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για περιορίσουν τη φωτιά  και να σώσουν τόσο τα σπίτια τους όσο και τον πράσινο πνεύμονα. Πάντως η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.
Λεωφορεία  είναι έτοιμα ώστε να μεταφερθεί κόσμος, εφόσον χρειαστεί. Χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα και όλοι την ύστατη στιγμή προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνες για να ανακόψουν το μέτωπο.

Γύρω στο μεσημέρι η  φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά στο χωριό. Οι άνεμοι ενισχύθηκαν και το μέτωπο ήταν σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. ” Υπάρχει δρόμος για να φύγει ο κόσμος», δήλωσε στο MEGA ο κ. Βασίλης Κόκκαλης, Aντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ