Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου παρατείνεται το lockdown …..και βλέπουμε – “Όχι όπως αναμέναμε η μείωση των κρουσμάτων και η σταθεροποίηση”

Η σταθεροποίηση και η μείωση των κρουσμάτων δεν είναι αυτή που περίμεναν επιστήμονες και κυβέρνηση και αυτό γιατί είναι με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν. Έτσι αποφασίσθηκε  παράταση του lockdown, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, όπως  ανακοίνωσε πριν από λίγο  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.. «Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 το πρωί» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά νοσοκομεία στη Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται πίεση και για το λόγο αυτό απομακρύνεται χρονικά το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας. Ο ίδιος χαρακτήρισε την παράταση των γενικών υφιστάμενων μέτρων επιβεβλημένη, καθώς «το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Προτεραιότητα παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής» είπε και εξέφρασε την ελπίδα από την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει απότομη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Πιθανόν νέες  αποφάσεις  να έχουμε την επόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πρόωρο να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα αυτή τη στιγμή και «γι’ αυτό παρατείνεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ούτως ώστε να έχουμε καλύτερη ορατότητα από τα στοιχεία αν πρόκειται να δούμε γρήγορη αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου ή όχι».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ