Μήνυμα ενότητας και αγωνιστικότητας ενάντια στο νέο Νομοσχέδιο στέλνει το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου , στον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται σήμερα σε όλη τη χώρα , μιας και η αργία μεταφέρθηκε από την 1η Μαϊου , επειδή συνέπιπτε με το Μεγάλο Σάββατο φέτος.

Και στην Κορινθία αποφασίσθηκε Παγκορινθιακή απεργιακή κινητοποίηση και εορτασμό της Πρωτομαγιάς  νωρίτερα σήμερα το πρωϊ και  σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου αναφέρει ότι το Δ.Σ. στην συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στις 20/04/2021, “αποφάσισε Παγκορινθιακή απεργιακή κινητοποίηση και εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2021 στις 6 Μαΐου και καλεί όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, του ανέργους, τους νέους και τις νέες της Κορινθίας ,στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς όπως πραγματικά της αρμόζει , την Πέμπτη 6 Μαΐου και στην Απεργιακή συγκέντρωση  (με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα )στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Όπως αναφέρεται:

«Δεν είναι μια ακόμη Απεργία. Απεργούμε για να μην είναι η τελευταία μας Απεργία .

Καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της  Κορινθίας σε συνδυασμό με τον φόρο τιμής που πρέπει να αποδώσουμε στην Εργατική Πρωτομαγιά, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, ενάντια στους επικείμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Το Εργατικό Κέντρο έχει σταθεί απέναντι στην κατάργηση του 8ώρου και στις άλλες αντεργατικές διατάξεις από το Νοέμβριο του 2020, επί υπουργίας κου Βρούτση. Το ίδιο θα πράξει και τώρα.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

– Στην κατάργηση του 8ώρου

– Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

– Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

– Στην μεταφορά των εργατικών διαφορών στον ΟΜΕΔ και την ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

– Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

– Στις παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο (ηλεκτρονική ψηφοφορία, ηλεκτρονικά μητρώα στη διάθεση κυβέρνησης και εργοδοτών).

– Στην απελευθέρωση των απολύσεων και μάλιστα χωρίς αποζημίωση .

Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς μας

Καλούμε την κυβέρνηση να μην γυρίσει τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω και να βάλει φρένο στις αντεργατικές διατάξεις. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση της χώρας μας. Καλούμε τα συνδικάτα, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που αυτά κρίνουν αναγκαία, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά κυρίως την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ