Μαίνεται η φωτιά που κατακαίει την βορειανατολική Αττική – Έφθασε τη νύχτα και η διεθνής βοήθεια

Μαίνεται η φωτιά και σήμερα σ το Καπανδρίτι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Η βορειανατολική Αττική μοιάζει με «κόλαση» φωτιάς που έχει ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπιες συνέπειες  . Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών τις τελευταίες ώρες έχουν επικεντρωθεί στις Αφίδνες. Επίσης, στην περιοχή σημειώνονται εκρήξεις,. Μέσω του 112 εκκενώθηκαν τη νύχτα το Πολυδένδρι, το Καπανδρίτι καθώς και οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων, του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται συνολικά στην «Τιτάνια» μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Παράλληλα αναμένεται και διεθνής βοήθεια. Ξεκινούν και οι 83 Γάλλοι πυροσβέστες που έφτασαν στη χώρα μας λίγο μετά τη 1:00. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται βοήθεια και ακόμη δύο αεροσκάφη Canadair από τη Γαλλία, καθώς και βοήθεια από άλλες έξι χώρες που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που υπέβαλε η Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ