Μαίνονται οι φωτιές στην Γορτυνία, ανατολική Μάνη και Ηλεία – Χιλιάδες στρέμματα γης κάηκαν

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο είναι σε πλήρη εξέλιξη και για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί από οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη και δύο μονές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Ούτε στην Πελοπόννησο έχουν τεθεί υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα . Οι φωτιές μαίνονται και μάλιστα σήμερα ενισχύθηκαν, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν . Οι φωτιές που βρίσκονται    σε εξέλιξη είναι στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη.

Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας  εκτός τις ελληνικές δυνάμεις επιχερούν δύο αεροσκάφη , από την Κροατία και  από την Ισπανία.

Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Στην Ηλεία,στις περιοχές Κολιρίου, Λαμπετίου, Βαρβάσαινας η καμένη γη έχει φθάσει κοντά στα 120.000 στρέμματα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στην περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν  επίσης χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Και στην Αρκαδία όμως η φωτιά εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Έχει περάσει μέσα από οικισμούς. Είναι κοντά στους οικισμούς Λιβαδάκι και Τουμπίτσι. Έχουν εκκενωθεί εγκαίρως οι οικισμοί που πρέπει. Και εκεί συνδράμουν όσο μπορούν και ιδιώτες.  Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη της περιοχής. «Στη Γορτυνία μέχρι εχτές είχαν καεί 39.800 στρέμματα. Η φωτιά είναι σε δύσβατη περιοχή και με πυκνή βλάστηση».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ