Μαθητές : «Πότε θα πάρουμε μάσκες;»

Σωστό το ερώτημα των μαθητών και στο νομό μας αλλά ποιος είναι σε θέση να τους δώσει μια σίγουρη και υπεύθυνη απάντηση; Μετά την πρώτη αποτυχημένη διανομή μασκών στα σχολεία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί είναι οι μαθητές που αναρωτιούνται αν τελικά θα πάρουν τις σωστές μάσκες και πότε. Σύμφωνα με αθηναϊκά Μ.Μ.Ε  το θέμα αυτό δεν έχει βρει τη λύση του και πως οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο σωστό μέγεθος ώστε να δοθεί το «πράσινο φως» για την κατασκευή τους . Δηλαδή «ψάχνουν» ακόμη τις σωστές διαστάσεις .

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, η ΚΕΔΕ ανταλλάσσουν δείγματα μασκών προκειμένου να καταλήξουν στις σωστές διαστάσεις.

Οι προμηθευτές περιμένουν σωστές πια οδηγίες καθώς πρέπει να φτιάξουν 3,2 εκατομμύρια νέες μάσκες.

Τρεις υφασμάτινες μάσκες έπρεπε να παραδοθούν σε κάθε μαθητή σε ολόκληρη τη χώρα. Η πρώτη παρτίδα  ήταν λάθος.  Η δεύτερη και η τρίτη παρτίδα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί καθώς οι συναρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να συμφωνήσουν στις διαστάσεις που πρέπει, τελικά, να δοθούν στους κατασκευαστές.

Μέχρι στιγμής οι προμηθευτές επιμένουν ότι δεν έχουν λάβει εντολή να αρχίσουν την κατασκευή των σχολικών μασκών.

Άραγε πότε θα δοθούν οι σωστές μάσκες στα σχολεία; και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και αυτό το κόστος από την τσέπη τους . Άρα το κράτος πρέπει να κινηθεί πιο γρήγορα γιατί ο κορωνοϊός παραμονεύει …και στα σχολεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ